Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Μεσογειακή διατροφή:Nόστιμη, χορταστική και με εκπληκτικά οφέλη στον οργανισμό

  No comments    
categories: 

Έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές στην Μεσογειακή διατροφή, και πώς μπορεί να μας βοηθήσει να προστατεύσουμε τον οργανισμό μας από ασθένειες, να ζήσουμε περισσότερο, αλλά και να κατορθώσουμε να ξεφορτωθούμε τα περιττά κιλά. 

Περιέχει μεγάλες ποσότητες μονοακόρεστων και πολυακόρεστων λιπαρών, αλλά χαμηλές ποσότητες κορεσμένων και τρανς λιπαρών. 
Τα περισσότερα πιάτα είναι φορτωμένα με φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά. Ας δούμε όμως αναλυτικά πέντε λόγους που επιμένουμε μεσογειακά…

Προλαμβάνει καρδιοπάθεια και καρκίνο

Ένα από τα μεγαλύτερα όπλα της Μεσογειακής διατροφής είναι πως προστατεύει την υγεία της καρδιάς μας, και έχει αντικαρκινικές ιδιότητες. Περιέχει πολλά φρούτα και λαχανικά, δημητριακά ολικής άλεσης, ξηρούς καρπούς και όσπρια, συνεπώς ξέρουμε ότι ανά πάσα στιγμή λαμβάνουμε τα αναγκαία μέταλλα, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά που χρειαζόμαστε.

Προστατεύει από παχυσαρκία και διαβήτη τύπου 2

Η τακτική κατανάλωση τροφών φυτικής προέλευσης, ψαριών και ελαιόλαδου μπορεί να προστατεύσει τον οργανισμό από την παχυσαρκία και τον διαβήτη τύπου 2. Λόγω των υψηλών επιπέδων φυτικών ινών, η Μεσογειακή διατροφή επιβραδύνει την διαδικασία της πέψης, και προλαμβάνει την εκτίναξη στα ύψη των επιπέδων σακχάρων στο αίμα μας, και μειώνει την ανοχή στην ινσουλίνη.


Προστατεύει από αλλεργική ρινίτιδα και άσθμα

Η Μεσογειακή διατροφή περιέχει μεγάλες ποσότητες φρούτων, όπως πορτοκάλια, μήλα και ειδικά σταφύλια, όπως και λαχανικών και ξηρών καρπών. Όλα αυτά ενισχύουν την δράση του ανοσοποιητικού μας συστήματος, και μας βοηθούν να αντισταθούμε στην αλλεργική ρινίτιδα και στα συμπτώματα του άσθματος.

Προσφέρει υγιεινά λιπαρά

Η Μεσογειακή διατροφή βασίζεται στην ιδέα ότι δεν πρέπει να περιορίσουμε τα λιπαρά που καταναλώνουμε—απλά να διαλέγουμε καλύτερα λιπαρά. Συνεπώς, προσλαμβάνουμε πολύ λιγότερα κορεσμένα λιπαρά, αλλά τα φρέσκα τρόφιμα που καταναλώνουμε μας προσφέρουν σημαντικά υγιεινά λιπαρά, όπως τα απαραίτητα ω-3.


Προλαμβάνει τη δημιουργία θρόμβων

Ένα από τα πιο δημοφιλή χαρακτηριστικά της Μεσογειακής διατροφής είναι ότι συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα και ένα ποτήρι κόκκινου κρασιού σε τακτική βάση. Γνωρίζουμε ότι το κόκκινο κρασί περιέχει αντιοξειδωτικά, και μπορεί να προστατεύσει την υγεία της καρδιάς μας – σε μικρές, πάντα, ποσότητες. Μερικά ακόμα οφέλη είναι ότι μπορεί να συνεισφέρει στην πρόληψη καρκίνου του μαστού, αλλά και ότι έχει αντιγηραντικές ιδιότητες.

ΠΗΓΗ:iatronet.gr













0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου