Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Ζελέ σοκολάτας γάλακτος



Εύκολο, δροσερό, ελαφρύ. Πανεύκολο θα έλεγα καλύτερα, γρήγορο και καλοκαιρινό. Απολαυστικό θέλω δηλαδή να πω με μια λέξη. Το γλύκισμα με τα έλαχιστα υλικά, μια εναλλακτική πρόταση αντί του παγωτού ή του ζελέ φρούτων. Για όλους εμάς τους λάτρεις της σοκολάτας.
Υλικά
(Μερίδες:8)

375 γρ νερό
60 γρ ζάχαρη κρυσταλλική λευκή
10 γρ φύλλα ζελατίνας
50 γρ κουβερτούρα γάλακτος ΙΟΝ
50 γρ Νucrema ΙΟΝ
Εκτέλεση
1.Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνας μέσα σε μια λεκάνη με κρύο νερό, έτσι ώστε να μαλακώσουν και να απορροφήσουν νερό.
2.Τοποθετούμε τα 375 γρ νερό και την κρυσταλλική λευκή ζάχαρη μέσα στην κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά.
3.Μόλις το παραπάνω μείγμα βράσει για 1 λεπτό, αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε τα μαλακωμένα και πολύ καλά στραγγισμένα φύλλα ζελατίνας μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να λιώσουν εντελώς. Αφήνουμε το σιρόπι με τις ζελατίνες για λίγο στην άκρη για να γίνει χλιαρό.
4.Λιώνουμε την κουβερτούρα γάλακτος σε μπεν-μαρί και προσθέτουμε την Νucrema. Ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να ενωθούν τα δύο αυτά υλικά πολύ καλά μεταξύ τους.
5.Τέλος προσθέτουμε το σιρόπι με τις ζελατίνες μέσα στην λιωμένη σοκολάτα με την Νucrema και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι την πλήρη ομογενοποίηση όλων των υλικών.
6.Σερβίρουμε άμεσα σε μπολ τις αρεσκείας μας και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί το ζελέ πλήρως (για 1 ώρα περίπου).
7.Για το ντεκόρ προσθέτουμε τριμμένη σοκολάτα της αρεσκείας μας ή διάφορα φρούτα κατά βούληση.

πηγη:ionsweets.gr/Μιχάλης Σαράβας/delightfularea.com
















0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου