Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Τας Κεμπάπ με αρνί

  No comments    
categories: 


Τας Κεμπάπ είναι ένα παραδοσιακό πιάτο της διάσημης Πολίτικης κουζίνας. 
Η λέξη “τας” είναι παλιά τούρκικη λέξη για την κατσαρόλα, δηλαδή “τας κεμπάπ”σημαίνει “κεμπάπ στην κατσαρόλα”.

Γίνεται στην κατσαρόλα με κόκκινη σάλτσα ντομάτας, κρεμμύδι σκόρδο και άλλα μυρωδικά.
Σερβίρεται συνήθως με πουρέ πατάτας ή με πιλάφι, ενώ πολύ συχνά θα δείτε να το συνοδεύουν και με τηγανητές πατάτες.
Θεωρείται αυτό που λέμε κλασικό "μαμαδίστικο φαγητό" γιατί είναι ένα τυπικό κυριακάτικο γεύμα που ετοιμάζει η μαμά στο σπίτι.
Το πιάτο προέρχεται από την ανατολή, καθώς το έφτιαχναν τόσο στην Κωνσταντινούπολη, όσο και στον Εύξεινο Πόντο και στην ουσία είναι αυτό που στα ελληνικά θα λέγαμε κρέας κοκκινιστό.
Μάλιστα υπάρχουν δυο εκδοχές του Τας Κεμπάπ με μοσχαρίσιο αλλά και με αρνίσιο κρέας.
Υλικά
(Μερίδες:8)
1 ½ κιλό σπάλα αρνίσια ξεκοκαλισμένη και κομμένη σε μπουκιές 
250 γρ. κρεμμύδια ψιλοκομμένα 
750 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες 
125 γρ. κρασί λευκό 
4-8 σκελίδες σκόρδο τριμμένο 
1 κ. σ. τοματοπολτό 
λίγο βούτυρο 
αλάτι, πιπέρι 
2 πρέζες ζάχαρη 
1 φύλλο δάφνης 
2 πρέζες ρίγανη 
1 πρέζα κανέλα 
1 πρέζα κύμινο 
Εκτέλεση
Ρίχνετε το κρέας σε κατσαρόλα, προσθέτετε το κρεμμύδι, το κρασί και τα μπαχαρικά τα οποία έχουμε βάλει σε ένα τούλι δεμένο σαν πουγκί και σκεπάζετε το κρέας με λίγο νερό. 
Σιγοβράζετε μέχρι να μισοψηθεί το κρέας. 
Τότε, ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύετε και τελειώνετε το βράσιμο, αφήνοντας τη σάλτσα να δέσει. 
Το δοκιμάζετε και το σερβίρετε ζεστό.

πηγη:ΟΙ ΜΕΖΕΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ/
ti-einai.gr/constantinoupoli.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου