Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Ιδέες για το ταπεράκι των παιδιών στο σχολείο!

  No comments    
categories: 

Ένας από τους μπελάδες κάθε μαμάς, όσον αφορά το παιδί και το σχολείο, είναι το κολατσιό του. Τί να του βάλω αύριο στην τσάντα; Πόσες φορές το έχετε σκεφτεί; O χρόνος είναι λίγος και οι ιδέες στερεύουν!

Ας δουμε μερικές γρήγορες εύκολες λύσεις που θα σας κάνουν τη ζωή ευκολότερη!

Τοστ με φυστικοβούτυρο, μπανάνα και μέλι!


Αυτό το τοστ, ειδικά με ψωμί ολικής αλέσεως ή πολύσπορο γίνεται ένα μοναδικό πρωινό, γεμάτο θρεπτικά συστατικά που χαρίζει ενέργεια και νοστιμιά, ενώ είναι κατάλληλο προφανώς και για τις απογευματινές ώρες που δεν μπορείτε να σκεφτείτε κάτι γρήγορο και υγιεινό!

Υλικά




2 φέτες ψωμιού για τοστ 

1 κ.σ. φυστικοβούτυρο για επάλειψη
1 μπανάνα σε φέτες
1 κ. γλ. μέλι

Εκτέλεση

Αλείφουμε τις φέτες του ψωμιού με φυστικοβούτυρο.
Κόβουμε σε φέτες την μπανάνα και την τοποθετούμε επάνω στη μία φέτα.
Περιχύνουμε με το μέλι.
Ψήνουμε το τοστ σε τοστιέρα (είναι εξίσου νόστιμο και ωμό) και το κόβουμε στη μέση.
Έτοιμο!


Πιτάκια πίτσας



Νόστιμα, σπιτικά, μαμαδίστικα πιτάκια πίτσας, που τα παιδιά μπορούν να έχουν στο ταπεράκι τους και να απολαύσουν στα διαλείμματα του σχολείου.
Υλικά
Ζύμη για πίτσα

300 ml νερό

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελλάκι μαγιά ξηρή
1 κουταλιά τσαγιού αλάτι
1 κουταλιά τσαγιού ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Σε ένα μπολ βάζετε όλα τα υλικά και ανακατεύετε με τα χέρια ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήνετε σε ζεστό μέρος ώστε να φουσκώσει η ζύμη. Χρειάζεται περίπου μισή ώρα.

Για τη γέμιση

Τριμμένη μοτσαρέλα

Τριμμένη γαλοπούλα

Μπέικον σε κομματάκια
Κέτσαπ + λίγη ρίγανη

Εκτέλεση

Φτιάξτε τη ζύμη σας, ανοίξτε ένα μεγάλο φύλλο και έπειτα με ένα ποτήρι κόψτε σε μικρότερα στρογγυλά κομμάτια.
Ανακατέψτε σε ένα ποτήρι την κέτσαπ με λίγη ρίγανη.
Σε κάθε κομμάτι, βάλτε λίγη από την κέτσαπ που θα έχετε αρρωματίσει, πασπαλίστε με τυρί τριμμένο, γαλοπούλα και το μπέικον, διπλώστε στη μέση και με ένα πιρουνάκι ενώστε τις άκρες.

Ψήστε στους 180-200 βαθμούς Κελσίου για περίπου 15-20 λεπτά

Extra tip: Μπορείτε να φτιάξετε μια μεγάλη δόση. Να ετοιμάσετε τα πιτάκια σας. Να τα καταψύξετε. Και να βγάζετε να ψήνετε όποτε θέλετε και όσα θέλετε, εσείς.


Εύκολα σαντουιτσάκια 

Τρεις γρήγορες συνταγές για απογευματινά σνακ για σας και τους μικρούς σας θησαυρούς,

Σάντουιτς κρουασάν γαλοπούλα


Υλικά

Κρουασανάκια βουτύρου μεσαία ή μεγάλα
Γαλοπούλα καπνιστή σε φέτες
Τυρί σε φέτες (όποιο προτιμάτε)
Μαγιονέζα
Μαρούλι

Αλείφετε την μια πλευρά κάθε κρουασάν με μαγιονέζα και βάζετε μαρούλι, γαλοπούλα και τυρί.


Σάντουιτς με τόνο και λαχανικά

Υλικά

Ψωμάκι 
Τόνος από κονσέρβα σε νερό
Μαρούλι
Μαγιονέζα
Λίγη μουστάρδα απαλή
Καρότο
Λάχανο

Στραγγίζετε καλά τον τόνο και τον ανακατεύετε με την μαγιονέζα και την μουστάρδα. Ψιλοκόβετε τα καρότα και το λάχανο. Βάζετε μια στρώση μαρούλι μετά το καροτολάχανο, τον τόνο και ξανά ένα φύλλο μαρούλι.

Σάντουιτς αγγουριού

Υλικά 

Φέτες ψωμί του τοστ της αρεσκείας μας
λίγο βούτυρο 
100 γρ. τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια
1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένα φυλλαράκια φρέσκου άνηθου
αγγουράκια
1 κουτ. σούπας ξίδι ή χυμός λεμονιού
αλάτι και πιπέρι

Καθαρίζουμε το αγγούρι από τη φλούδα και το κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες.
Αλατίζουμε τις φέτες αγγουριού και τις ραντίζουμε με το ξίδι ή το χυμό λεμονιού.
Αλείφουμε τις μισές φέτες ψωμιού με βούτυρο και βάζουμε τις φέτες αγγουράκι.
Ανακατεύουμε ξεχωριστά το τυρί κρέμα με τον άνηθο και αλείφουμε τις υπόλοιπες φέτες φωμιού με το μείγμα. Με αυτές σκεπάζουμε και... τρώμε!

Μπάρες με φυστικοβούτυρο.


Το παρακάτω σνακ, είναι εύκολο, νόστιμο και σίγουρα θα ενθουσιάσει τα μικρά σας αγγελούδια. Ιδανικό για την παραλία, τη σχολική τσάντα, ακόμη και για τις εξωσχολικές δραστηριότητες.

Υλικά


3 1/2 κούπες μικρά marshmallows
2 κ.τ.σ ανάλατο βούτυρο

3 κ.τ.σ φυστικοβούτυρο
1 1/2 κούπες granola
1 συσκευασία δάκρυα σοκολάτας

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε το βούτυρο και τα marshmallows, ανακατέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν. Έπειτα προσθέστε το φυστικοβούτυρο και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Κατεβάστε τελείως από το μάτι της κουζίνας, αφήστε να κρυώσει ελαφρώς και ρίξτε μέσα τα δημητριακά granola.
Σε ένα ταψάκι διαστάσεων 6*8 βάλτε το μείγμα και πιέστε με υγρά χέρια (βάλτε λίγο νερό ή λαδάκι). 
Τέλος πασπαλίστε με τα δάκρυα σοκολάτας και αφήστε το στην άκρη για περίπου 30 να λεπτά.
Έπειτα με ένα μαχαιράκι κόψτε σε κομμάτια (μπάρες) και αποθηκεύστε σε ένα τάπερ ή τυλίξτε τα ένα ένα σε διάφανη μεμβράνη.

Σνακ με ζυμαράκι και παριζάκι!



Αν θέλετε να φτιάξετε στα παιδιά σας ένα γρήγορο σνακ για να φάνε το απόγευμα η παρακάτω συνταγή θα σας «λύσει» τα χέρια.

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ζυμαράκι, όπως αυτό που φτιάχνετε την πίτσα σας και λεπτοκομμένες φέτες παριζάκι ή κάποιο άλλο αλλαντικό της αρεσκείας σας.

Κόψτε με ένα ποτήρι στρογγυλά κομμάτια το ζυμαράκι σας που πρώτα θα έχετε ανοίξει-απλώσει σε ένα φύλλο πάχους μισού εκατοστού. Φροντίστε παριζάκι και ζυμαράκι να έχουν το ίδιο μέγεθος.

Βάλτε ανάμεσα στα δύο ζυμαράκια το παριζάκι και κόψτε όπως φαίνεται και στην παρακάτω φωτογραφία



Στρίψτε έπειτα τις γωνίες που κάνατε εναλλάξ


Τοποθετήστε τα «λουλουδάκια» σας σε ένα ταψί πασπαλίστε με λίγο σουσάμι στο κέντρο τους και ψήστε στους 200 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά
Μόλις ψηθούν αφήστε τα παιδιά σας να φάνε όσα θέλουν. Μπορείτε αν θέλετε να βάλετε και τυράκι, για να γίνουν ακόμη πιο νόστιμα!


Καρδιές με σφολιάτα και νουτέλα, εύκολες με δύο μόνο υλικά!

Η παρακάτω συνταγή είναι ίσως η πιο εύκολη που μπορείτε να φτιάξετε.

Υλικά
Φύλλο σφολιάτας

Νουτέλα

Εκτέλεση

Ανοίξτε το φύλλο σφολιάτας, και με ένα χαρτάκι καρδιάς που θα έχετε σχεδιάσει, χαράξτε το φύλλο και κόψτε το.

Αφού έχετε έτοιμες τις καρδιές σας, βάλτε ένα κουταλάκι του γλυκού νουτέλα και σκεπάστε με ένα άλλο φύλλο καρδιάς. (για να κολλήσει βρέξτε τις άκρες).

Περάστε με λίγο αβγό για να γυαλίσει και ψήστε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 15-20 λεπτά.

πηγη:mothersblog.gr









0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου